Cafe Restaurant Oud Oteren Neeroeteren

MONDEVIN “O” SAUVIGNON BLANC POMEROLS

8,50

Prijs per fles
2018
Languedoc – Roussillon

Fles wijn is gekoeld

Categorie:

Zeer lichtgele kleur met groene reflecties. In de neus tonen van citrusvruchten, sinaasappelbloesem, bergamot, buxus en een vleugje exotisme. Fris in de mond, met aroma’s van citrusvruchten (grapefruit en bergamot), verse verbena, wit vruchtvlees en bloemen. Een lange afdronk met tonen van exotisch fruit.

OMSCHRIJVING WIJNDOMEIN ” COSTIÈRES DE POMEROLS “

De wijngaard van Costières de Pomerols strekt zich uit over 1900 hectare. Met een adembenemend uitzicht op het meer van Thau, de Middellandse Zee, de Mont Saint Clair in Sète en de vulkaan van Agde lijkt het wel een natuurlijk amfitheater.

De wijnen van Joël Julien danken hun kwaliteit vooral aan het unieke landschap en het gunstige klimaat van het terroir, dat toch bekend staat als het droogste in het departement Hérault. De nabijheid van de Middellandse Zee en het meer van Thau zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, waardoor de droogte geen probleem vormt.

Ook de bodem draagt bij aan de uitstekende kwaliteit van de wijnen. Deze is namelijk zeer diep, waardoor de wortels zich diep in de grond kunnen voeden waar het herfst- en winterregenwater wordt opgeslagen. Daardoor behoudt de wijnstok zijn kracht en persoonlijkheid.

Het onderscheidend karakter van de Pomerols wijnen volgens Joël Julien: ‘Dankzij een hogere zuurtegraad en een grotere aromatische frisheid kunnen we ons onderscheiden en witte en rosé wijnen van hoge kwaliteit produceren. Al is het terroir ook perfect geschikt voor de productie van fruitige rode wijnen. Ook de grote diversiteit aan druivensoorten op dit terroir zorgt ervoor dat we een groot aantal kwaliteitswijnen kunnen produceren’

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×


Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top