Cafe Restaurant Oud Oteren Neeroeteren

DOMAINE DE LA PIGEADE VENTOUX ‘LES SABLES’

9,55

Prijs per fles
2016
Côtes du Rhône

Categorie:

Manuele pluk.

Brilliant rode kleur. Intense aroma’s van rood fruit. Geparfumeerd, zacht, gemakkelijk en boordevol aroma’s van zwart & rood fruit en viooltjes, de afdronk is lang, kruidig en vol in de mond.
Proef deze wijn met rood vlees, pittige gerechten en verse kazen. Kan ook lichtelijk gekoeld worden en neemt zeer graag deel aan al uw barbecues.

 

OMSCHRIJVING WIJNDOMEIN ” DOMAINE DE LA PIGEADE “

De geschiedenis van dit domein begon in 1960 toen Nicole en Claude Vaute dit domein kochten. Beiden waren afkomstig uit families van wijnboeren maar waren op ‘de la Pigeade’ de eerste generatie wijnmakers. Ze hadden er zin in om de zeer jonge appellatie Beaumes de Venise mee te helpen ontwikkelen en uit te breiden. Vooral in het begin ging de meeste druiven naar de coöperatie. Gewapend met een gedetailleerde studie van de teelt en een gedegen opbouw van het domein is een mooi eigendom van 25 hectaren ontstaan. Hoofdzakelijk aangeplant met het druivenras Muscat Blanc à Petits Grains en voor de rode en rosé wijnen met enkele typische Rhône druivenrassen. Inmiddels is de dagelijks praktijk overgenomen door hun zoon Thierry en zijn vrouw Marina. Om deze ‘overname’ te vieren werd besloten zelf een kelder te bouwen en deze te voorzien van de meest moderne apparatuur. In 1996 werd de eerste ‘eigen’ oogst gepresenteerd.

De appellation Muscat de Beaumes de Venise ligt in het hart van de Rhône-vallei in een prachtige groene omgeving aan de voet van het gebergte Montmiral, een paar kilometer van de Mont Ventoux en de Luberon. Deze locatie stelt Thierry Vaute in staat om te profiteren van een uitzonderlijk microklimaat dat gunstig is voor de ontwikkeling van de beste wijnen.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×


Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo: Blok56.nl
Email: info@blok56.nl
Telefoon: +31 (0) 495 623 646
Scroll naar top